fbpx

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

 • Сватбата ни не е в София? – Освен в София, снимаме и в цялата страна, и извън нея. Ако дестинацията на сватбата е на повече от 50км. от София се налага да осигурите нощувка за нас от предишния ден, защото няма как да сме готови за снимки ако сме пътували отдалеч на същия ден, а и се случват неприятности от всякакъв характер не рядко, които биха ни възпрепятствали да бъдем и снимаме на вашата сватба.
 • Как можем да ви наемем? – Правим си предварителна среща, на която уговаряме всички детайли. След избран пакет и условия, дата се запазва с капаро.
 •  Заснемате ли граждански или църковен брак в ден, различен от сватбата? – Да, разбира се.С предварителна уговорка и  цена.
 • Колко време преди сватбата можем да ви наемем? – Колкото може по – рано, за да сте сигурни, че графикът ни позволява да поемем вашето събитие.
 • Колко снимки ще получим? – Снимките са без ограничение на бройката, зависи от обемът и продължителността на сватбата ви, след редукция и подбор.
 • Как подбирате снимките, които сте заснели на сватбата ни? – Винаги се правят повече снимки, отколкото ще бъдат предадени, за да сме сигурни, че нищо не е изпуснато и няма повтарящи се като съдържание кадри. По наша преценка – най – хубавите.
 • Как решавате какви да са обработките на снимките? – Според моментен усет за снимката в цвят, черно – бяло или по – артистична цветова обработка. Специално за черно – бялата фотография има мнения, че е нещо остаряло,  но ние не го споделяме изобщо – за нас няма по – класически начин да представим сватба от това тя да е в монохром. Често самият кадър заковава поглед с действието си, което ако е в цвят, той самия често разсейва зрителя от действието. За обработка, различна от вече направената по преценка на фотографа, се доплаща допълнително по 8лв./кадър.
 • Можем ли да получим суровите, необработени снимки? – Не правим това по ред причини, на клиента се дава завършен продукт, преминал през различни обработки. Слагаме името си под заснети и обработени от нас кадри.
 • Предлагате ли видеозаснемане? – Да, предлагаме.
 • Предлагате ли фотокниги? – Да, при желание от клиентите изготвяме цена и предоставяме мостри. 
 • Имате ли нужда от куверт и съобразено за вас място на приема? – Да, имаме. За нас е един дълъг работен ден, в който да се освежаваме и подкрепяме отвреме навреме, е наложително; на което да оставяме техниката си, да зареждаме батерии и прочие. 
 • Правите ли снимки по масите в ресторанта? – Снимки се правят през целия ден и навсякъде, дебнейки красиви, интересни и забавни моменти. На самите маси хората обикновено се хранят и е смущаващо за тях да ги обикаляме и снимаме с пълна уста. Предварително се уговаря кога и къде се правят снимки с гостите, както и спонтанно когато хората застанат срещу нас усмихнати и в очакване на весел кадър. Получават го.
 • Конфиденциалност – Когато двойката младоженци не желае снимките от сватбата им да стават публично достояние, виждайки бял свят в нашето портфолио и страница в социална мрежа, това може да бъде постигнато чрез различно финансово съгласие от 50% от сумата на пакета до двойна цена върху нея. Художникът, когато рисува, не прибира картините си в килер, а ги излага в галерия, за да се гледат от хората. За да не го направи, трябва да има финансово основание за целта.
 • Колко време след сватбата ще си получим снимките? – Стандартно срокът за предаване на снимките е 60 календарни дни. Всичко се обработва на ръка, в сватбен сезон още повече събитията са ни много и всичко отнема време. Когато са готови, на лична среща получвате снимките на флаш памет от нас. Фотокнигите ще получите след като сте направили селекция на снимки за тях и самите книги се изработват след края на сватбения сезон.